Bygdeboxen er et flerbruksbygg og en møteplass for kultur, næring, forskning og utdanning. Bygget er det første i Bygda 2.0 som skaper rammer og grunnlag for verdiskapning, og skal være en arena for forskning og læring. Bygdeboxen blir et viktig utgangspunkt for mange av de aktiviteter som skal foregå i Bygda 2.0.

Bygdeboxen består av en felles, åpen og høyloftet halvklimatisert del, og en klimatisert del med produksjonslokaler og kontorfasiliteter. Hovedkonstruksjonen i fellesrommet er en stiv konstruksjon av rundtømmer, hvilende på plasstøpte betongsøyler. Gavlveggene er kledd med bølgeblikkplater, langvegger mot sjøen er i glass, og taket er kanalplater i polykarbonat. De klimatiserte arealene er bygget som konvensjonell bindingsverkskonstruksjon med stålplatetak. Yttervegger er kledd med panel og sementplater, og taket er papptekket. Fasadene er tilpasset det faktum at alle vinduer, dører og porter er gjenbrukte fra andre prosjekter.

Næringsbygget Bygdeboxen består av kontorer (co-working), møterom, flerbrukssal for kurs, konferanser, selskap og kulturarrangement, mikrobryggeri, produksjonskjøkken og et treverksted. Beliggende like ved Stokkøya Marina, og noen hundre meter fra Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren (også PIR2).